Отворено писмо от превозвачи в област Бургас

Отворено писмо от превозвачи в област Бургас  с призив за проверки срещу сивия сектор и зачестилите случаи на нерегламентиран превоз на пътници:

   До

Министерството на транспорта              

Министерството на вътрешните работи

Министерството на финансите  

 ИА „Автомобилна администрация”

НАП София

Областния управител на област Бургас

Кмета на община Бургас

Зам.-кмета по бюджет и финанси на община Бургас 

РДАА  Бургас

ТД НАП Бургас

Представителите на печатни и електронни медии

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 Уважаеми представители на институции,

Уважаеми журналисти,

Обръщаме се към Вас с призив за помощ и реакция  относно проблем в транспортния бранш, който в последните месеци ни нанася още по-големи загуби. По време на пандемията за нас е изключително трудно, а в момента и малкото ни клиенти биват отклонявани от сивия сектор, който не плаща данъци. Това затруднява дейността ни и влияе отрицателно на оборотите, а ние сме фирми, на които разчитат стотици служители и техните семейства.

Случаите, при които таксиметрови автомобили или т.нар. „копърки”  извършват превози на цената  на автобусния билет от площадката на жп гарата в Бургас и секторите на АГ „Юг”  до различни населени места в областта, са ежедневие и  практика от дълго време. Тези шофьори действат напълно необезпокоявани и на видни места. Според последните изменения на ЗАП, приети миналата седмица, тези действия са инкриминирани и се смятат за престъпление. Не на последно място – сивият сектор не плаща необходимите данъци и ощетява както нас, така и държавната хазна.

Затова настояваме компетентните институции да упражнят навременен и безкомпромисен контрол срещу сивия сектор. Настояваме за бързи и адекватни мерки, тъй като в момента преживяваме най-тежкия летен сезон от десетилетия насам и нарушителите не трябва да се толерират за сметка на тези от нас, които въпреки условията продължават да спазват всички изисквания и да плащат данъци.

С уважение:

М-Бус ООД,

Конкорд-7 ЕООД,

Диес Бус ООД,

Експресбус-Китен ООД,

Царевобус-експрес ООД,

Созополбус ООД