Четвърти ден на протести

protest-sfАнтиправителствен протест “Да защитим демокрацията”  се провежда и тази вечер в София. Събитието се организира чрез Фейсбук и започна в 17.00 часа на фонтана пред Президентството. Това е четвъртата  поредна демонстрация в столицата.

Припомняме, че вчера се събраха повече от 25 хиляди души в “триъгълника на властта” на жълтите павета, скандирайки “Оставка”  и развявайки български трикольори и написани саморъчно лозунги против правителството и прокуратурата.

Недоволството срещу кабинета не стихва.  Участниците в протеста, които са се събрали и тази вечер,  са хора на различни възрасти, има предимно млади хора на видима възраст между 20 и 30 години,  родители със своите  деца,  както  и по-възрастни хора. На  мирния протест също така има и много общественици и политици.

Искат оставка на правителството  и от Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Габрово  и други  градове. Освен оставка, те заявяват на протеста, че искат и съд.

Протести има и пред българското посолство в Лондон. Българи са се събрали там за втори ден, с лозунги „Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията“  и скандирания :“  Гешев  е позор“, „ Мафията вън“ и т.н. Българи, живеещи в  Северна Ирландия, Германия и Чехия също излязоха и подкрепиха антиправителствения протест.