34-годишна пешеходка почина, прегазена от автомобил

odmvr_BurgasМлада жена е загинала след като е била пометена от автомобил на пътя Бургас – Приморско снощи, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал след 1.00 часа на разклона за ваканционното селище „Свети Тома”.  По данни на  полицията починалата е на 34 години от София.  Сигналът за инцидента е подаден от 34-годишен софиянец, водач на лек автомобил “Сузуки Лиана”,  който прегазил пешеходката, който спрял и позвънил на полицията. Мъжът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни.
Предстои извършването на аутопсия в отделение “Съдебна медицина” при УМБАЛ – Бургас.  Изчакват се данните от нея, тъй като има съмнения, че жената е загинала по-рано при друго пътно произшествие, а впоследствие е блъсната от колата на софиянеца. По случая е образувано досъдебно производство.
Съобщението от  пресцентъра на ОДМВР-Бургас  е следното:

На 26.07.т.г. около 01.05 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за тежък пътен инцидент, взникнал по пътя Бургас – Приморско, в района на отсечката от разклона за „Свети Тома” към Приморско. При извршения оглед е установен л.а. „Сузуки Лиана”, със софийска регистрация, управляван от 34 годишен софиянец и тялото на 34 годишна жена, също от София. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Констатирано е, че жената е отседнала за летен отдих в Арапя, но часове преди инцидента посетила заведение в Созопол. Вероятно е тръгнала да се прибира пеш към Арапя, когато е възникнал и пътния инцидент. Тялото на 34 годишната софиянка е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.