Антиправителствени протести – ден 18

protest-antipravitelstvenЗа  18-ти пореден ден се провеждат антиправителствени протести. Недоволните от управлението в страната продължават да излизат  в защита на демокрацията. Протестиращите  се събраха  и в неделния ден пред сградите на Министерски съвет и Президентството с искания за оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Вчера въпреки дъжда и бурята, протестът продължи, звуча песента „Белла чао“с припявания на протестиращите „Бойко ,чао“, а по Министерския съвет бяха хвърляни домати и ролки с тоалетна хартия. Спряно бе движението по столичния булевард „Цар Освободител“

Освен в София, протести се провеждат и в други  градове на страната- Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Видин, Габрово, Горна Оряховица,  Карлово, Пловдив, Русе, Добрич, Монтана, Стара Загора и др. Демонстрации „Да защитим демокрацията“ се провеждат не само в България, но и в чужбина.

Организаторите на протестите обявиха, че  в сряда на 29 юли, за 10.00 ч. е обявен общонационален митинг-протест в София. “Носете си палатки, чадъри, одеяла, дрехи, вода. Оставаме на лагер в триъгълника на властта пред Министерския съвет до оставка на мутрите“, пишат във фейсбук организаторите.