Антиправителствени протести – ден 19

За  19-ти пореден ден се провеждат антиправителствени протести. Недоволните от управлението  и тази вечер се събират в София и в цялата страна. Исканията остават същите- оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Въпреки ремонта на кабинета и социално-икономическите мерки, които днес се обявиха от правителството,  те  остават с впечатлението, че не са достатъчни, че са насочени само към най-уязвимите групи,че не отговарят на техните изисквания за демократичности  морал в управлението. И въпросът е защо точно сега са тези мерки за справяне с кризата от коронавируса, след като пандемията е от месец март? И защо  сега, когато държавата се тресе от скандали и обществото иска радикални мерки по отношение на управлението? Тези мерки не успокояват протестиращите.

От  18,30 ч. днес пред БНБ бе организирано от „Да България“  „масовото честитене на рождения ден на депутата Делян Пеевски“.

Инициативен комитет от 7 души събира днес подписка за оставката на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Тя ще се входира до НС, премиера и министъра на правосъдието като легитимен орган, който може да внесе подписката във Висшия съдебен съвет.

След 20:30 ч. протестът премина в шествие по бул. “Цар Освободител” в посока към Народното събрание, оттам по ул. “Раковски” до сградата на представителството на ЕК в България.

В 21:20 ч. протестиращите блокираха движението на “Орлов мост”.

Около 22.00 ч. част от протестиращите блокираха кръстовището на НДК при Моста на влюбените. На метри от тях 4 автобуса бяха принудени да спрат, шофьорите да отворят вратите и пътниците да продължат пеша. Полиция отклонява автомобилите.