Антиправителствени протести – ден 20

protest-antipravitelstven За  20-ти пореден ден се провеждат антиправителствени протести. Недоволните от управлението в страната   и тази вечер се събраха в триъгълника на властта между президентството и министерски съвет, с искания за оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Тази вечер тема за протеста са новите социално-икономически мерки за справяне с последствията от коронавирусната пандемия.

Полицейското присъствие е засилено.

По сградата на Министерския съвет тази вечер демонстрантите хвърлят топчета за пейнтбол със зелена боя. Зеленият цвят символизира съсипаната природа, вследствие на политиката на кабинета”.

.Освен в София, протести продължават да се провеждат и в други  градове на страната- Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Видин, Габрово, Горна Оряховица,  Добрич, Карлово, Монтана, Пловдив, Русе, Стара Загора и др. Демонстрации „Да защитим демокрацията“ се провеждат не само в България, но и в чужбина.

Днес от „Да, България!” провеждат „Масов следствен експеримент” като протест пред правителствената вила “Секвоя” в квартал Бояна

Припомняме, че за сряда на 29 юли е обявен общонационален митинг-протест в София. “Носете си палатки, чадъри, одеяла, дрехи, вода. Оставаме на лагер в триъгълника на властта пред Министерския съвет до оставка на мутрите“, пишат във фейсбук организаторите.