Царството на приказките идва в Бургас през август

kukli10 театрални трупи от цялата страна в продължение на седем дни ще зарадват почитателите на приказни истории по време на шестото издание на Националния фестивал “Дни на куклите”. Той ще се проведе от 2 до 8 август и всяка вечер от 19:00 и 20:00 часа на откритата сцена “Охлюва” ще бъдат играни по две постановки, съобщават от Община Бургас.

Зрителите ще видят любими герои от приказките “Вълкът и седемте козлета”, “Рибарят и златната рибка”, “Балон като слон”, “Хитрата лисанка”, “Пингвинчето Фраки”, “Сливи за смет”, “Лече-буболече”, “Слончето с розовите уши”, “Разбойническа история” и други. Публиката ще може да види и поучителните истории “Телефон 112…ПОЗВЪНИ!”, “Капчица смях” и “Аз душата”.

Професионалните трупи, които участват в тазгодишното издания на кукления фестивал, са Детска театрална формация “Усмивка” – Бургас, Театър “Весел” – Велико Търново, Театър “Ако” – София, Театър “Хамелeон” – Пловдив, Фондация “За Родопите”, Театър “Янко Митев” – Хасково, Театър “Мале мале” – София, Театър “ММ” – София.

Представленията ще се провеждат при стриктно спазване на мерките за безопасност на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на Covid-19. Посетителите трябва да спазват дистанция от 1 метър помежду си, а пейките ще се дезинфекцират преди всяко представление.

Фестивалът “Дни на куклите” се провежда за първи път през 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър – Бургас. Тази година форматът на събитието ще бъде национален.

Събитието се реализира от Държавен куклен театър – Бургас, в партньорство с Община Бургас.

Богата програма от постановки за месец август е подготвил и Държавен куклен театър – Бургас. Ето какво включва тя:

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – БУРГАС

ПРОГРАМА АВГУСТ

 1 август –  “Принцесите и змеят”;

2 – 8 август – Фестивал “Дни на куклите” – открита сцена “Охлюва” – всеки ден от 19.00 и 20.00 ч.;

12 август – “Принцесата и граховото зърно”;

15 август – “Тримата братя и златната ябълка”;

16 август – “Търсят се таланти”;

19 август – “На двора”;

22 август – “Трите прасенца”;

23 август – “Дъга”;

26 август – “Чук И Пук”;

29 август – “Колко вкусно”;

30 – “Яйцето”.

Всички спектакли ще се играят в залите на Експозиционен център “Флора” – Бургас от 18:30 часа.