Антиправителствени протести – ден 21

protest За  21-ви пореден ден хората се събраха да протестират. Днешният ден бе обявен за   общ национален антиправителствен протест. Бяха блокирани от обяд поетапно важни кръстовища в София и други градове на страната. Във Варна на Аспаруховия мост бе блокирано движението по посока на Бургас. Протестно автошествие се провежда   в момента от Стара Загора до Казанлък. В Бургас и Пловдив също не стихват протестите.

Сирени и скандирания  днес се чуваха от различни точки на страната

Недоволни се събраха от 10.00 часа сутринта, с апел  към всички да носят вода, храна и палатки, за да останат докато постигнат целта си .

Точно в 12.00 часа  група от протестиращи блокира кръстовището на бул. “България” и бул. “И.Е. Гешов”в София . На издигнатите плакати бе написано “Извиняваме се за неудобството, държавата е в ремонт. Оставка!”. Събитието бе обявено ден по-рано в социалната мрежа Фейсбук.

Малко след това протестиращите тръгнаха към „Фритьоф Нансен”, който също бе блокиран.

Около 13.00 часа протестиращи разпънаха плажни кърпи и чадъри на столичните жълти павета и напълно блокираха движението.

Първата палатка вече е издигната на Орлов мост. С часове на Орлов мост бе блокирано кръстовището, на Цариградско шосе, Съдебната палата,  Софийския университет

Между министерския съвет и президентството с палатки,  чадъри  и книги, вместо на плажа, протестиращите  казаха,че остават на триъгълника на властта, за да постигнат крайната си цел

Посланието им е, че властта произтича от гражданите и е редно да се чуе гласът на хората. Исканията им остават същите- оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Тази вечер в столицата се събраха над 120 000 души.

Междувременно в днешния ден се появи и нов скандален запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов. Файлът е с продължителност 4 минути и половина. В разговора, чиято автентичност не е потвърдена – глас, който прилича на този на премиера Бойко Борисов, сипе ругатни и псувни по адрес на президента Румен Радев.

От контекста на разговора може да се предположи, че записът е от края на 2018-та или началото на 2019 г., защото се споменава, че предстоят евроизбори и има протести за цените на горивата, отбеляза бТВ.