Шест магнитни бури през август

magnitna_buriaПрез месец август ще се появят до шест магнитни бури с различна сила, така че дори хора, на които не им влияят по принцип, могат да почувстват известен дискомфорт.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Слаба буря ще се случи на 2 август, така че няма да засегне по-голямата част от населението по никакъв начин. Средната буря ще се случи на 10 август.

Още след няколко дни – на 13-ти и 14-ти – ще се появят слаби явления, докато на 21-ви и 22-ри ще има силна буря, която ще продължи повече от един ден. И последното събитие се очаква на 29 август.

Не е нужно да се притеснявате, ако тялото ви не реагира по никакъв начин на космическото време. Ако има някакво влияние, то ще е само под формата на леко влошаване на настроението.

По правило хора, на които им влияят магнитните бури имат главоболие, вдигат кръвно налягането, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен.

Също така, често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. Хората се дразнят на близките си без повод, в резултат на което възникват кавги.

За да коригирате ситуацията, струва си да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.

Магнитните бури могат да продължат няколко часа или няколко дни. В тази връзка препоръчваме винаги да имате при себе си аптечка, особено ако имате хронични заболявания (често се появяват рецидиви по време на бури)