Антиправителствени протести – ден 22

protest-antipravitelstven22-ри ден на антиправителствени протести. Тази сутрин столицата осъмна с блокирани кръстовища, палатки и шатри. От полицията призоваха за мирни протести.

За разлика от предишните дни площад Независимост осъмна с палатки и шатри. Хората на площада се заканиха, че ще останат там, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка. Ключови кръстовища останаха затворени часове наред.

Във връзка с протестните действия две кръстовища в центъра на София са затворени и в момента – Орлов мост и “Цар Освободител” в района на Президенството. Не се пропуска движение на МПС през тези две места.

Патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението

Цяла нощ протестиращите са останали на двете ключови места в София.

Движението на кръстовището на Орлов мост е блокирано от вчера от около 13 часа. През целия ден имаше демонстрации, а вечерта протестиращите разпънаха палатки.

Към 6:30 часа сутринта група хора се организираха да играят волейбол и футбол от другата страна на кръстовището.

От полицията призоваха протестиращите да протестират мирно, да не създават проблеми. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев лично разговаря с протестиращите. Той ги призова за мирен протест и да не блокират движението, тъй като пречат на другите, които не протестират и искат да отидат на работа.