В Бургас ще се проведе Фестивал на сладоледа

sladoledКакъв по-приятен начин да се разхладите от свеж леденостуден сладолед, а точната дестинация следващите дни е Бургас, където ще се проведе Фестивал на сладоледа. Той е част от тематичните уикенди, организирани от Община Бургас в подкрепа на туристическия сезон. Организатори на сладоледения фест са Община Бургас, МТСП и Пристанище Бургас.

Сладоледи от цял свят с традиционни и екзотични вкусове могат да се опитат във фестивалната зона на Пристанище Бургас от днес до 2 август, неделя.

В “сладоледеното градче” ще бъдат разположени шатри на участие бургаското джелато Pozzeti, Yellow cat gelato – град Поморие, Raffy ice cream, сладкарска верига “Роза”, сладоледен салон “Gelati”, сладоледи “Нестле” и сладоледи “Cremona”.

Не пропускайте и възможността да пробвате островния сладолед със смокини на о-в Св. Анастасия, джелатото с вкус на бира на Papa Beer или бутикувите изкушения на The Crazy Family.

Уикендът е подходящ да посетите DJ хаус, дръм енд бейс партита на открито на парк “Росенец”/до хижа “Странджа”/ или да разгледате Пясъчния фестивал, експозициите на тропически пеперуди във Флората и  на рибки и морски обитатели от цял свят и змии в Казиното, както и концерта на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов Секстет ” Живот като на кино” в петък в Летния театър, и още много предложения за изложби, постановки и други атракции.

По време на Сладоледен фестивал ще бъдат представени две социални предприятия от региона – Сдружение “Онкоболни и приятели” – Бургас и “Морски знаци” – Бургас. Техните изключително успешни проекти се превърнаха в емблема за програмите на Министерството на труда и социалната политика.