БАН представи иновативен козметичен продукт при хемороиди и фисури

cream-comfort-brandingИнститутът по обща и неорганична химия (ИОНХ) към Българска Академия на Науките (БАН) е създаден през 1960г. Провежда фундаментални и приложни изследвания в областта на неорганичното материалознание. Като част от това институтът разработва различни продукти базирани на прочутата Черноморска луга.

Последната разработка на лабораторията е иноватичен козметичен продукт създаден специално за деликатната кожа на интимните зони на тялото, а именно при хемороиди и фисури.

Хемороидите в своята същност са разширени вени в областта на ануса или ректума. Те могат да носят дискомфорт и да бъдат болезнени, като нарушат нормалния ритъм на човек. Тъй като обикновено се влошават с времето, лекарите съветват да се третират веднага след появата им.

Формулата на Крем Комфорт съдържа съставки главно на природна основа, и може да се използва както при необходимост, така и с превантивна цел. Тъй като това е козметичен продукт, който не съдържа кортикостероиди и лидокаин както повечето конкурентни продукти на пазара, той може да се използва ежедневно и дългосрочно.

Формулата на продукта има 13 активни съставки, всяка от които има своето индивидуално действие, но в комбинация имат много по-мощен синергиен ефект.

Освен Черноморска луга, която има доказан медицински ефект при кожни възпаления и разширени вени, продуктът съдържа хиалуронова киселина, екстракт от див кестен, алое вера, хума (каолин), цинков оксид и други спомагателни съставки. Екстрактът от див (конски) кестен тонизира вените и намалява тяхната пропускливост, като укрепва капилярите. Прецизният подбор на съставките създава успокояващ, стягащ, заглаждащ, укрепващ и възстановяващ ефект върху кожата.

Може да научите повече информация за симптоматика, превенция и третиране на хемороидите на уеб сайта на Крем Комфорт.