Антиправителствени протести – ден 26

protest-sfБългарите са непреклонни в исканията си за оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев. Антиправителствените протести са факт вече 26-ти пореден ден в София, в  други градове на страната, както  и в чужбина. В 22 града по света  протестират наши сънародници, които се обявяват още против “корупцията и обвързването на държавните структури в България с олигарси и мафия; против полицейското насилие; за разследване на корупцията и прозрачност на управлението; за съд на виновните за побоищата; за реформи на съдебната и изпълнителната власт; за защита на природата; за надежда за бъдещето на България”.

И новата седмица в София започна с блокада на “Орлов мост”. Палатките с протестиращи продължават да са там. Част от протестиращите са прекарали нощта на “Орлов мост”. Техните искания остават непроменени и ще протестират, докато не постигнат целта си. Движението е блокирано, градският транспорт се движи по обиколни пътища.

Майките от инициативата „Системата ги убива“ стигнаха пеша до Орлов мост, а бусът им остава през ректората. Палаткови лагери има и в триъгълника на властта пред Министерския съвет и пред Софийски университет.

Четвърти ден  е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала “Тракия”. Протестиращите остават на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към кръстовището за магистралата. Полицаи и жандармеристи остават там на пост.