Недоволството на несебърлии е прието, определят нов хотел за карантина на туристи

maska1 Жители и гости на Несебър излязоха на протест срещу  карантинен хотел за туристи, пристигащи на Черноморието. Мотивите им – разположен е на изключително оживено място, заобиколен от хотели, заведения и магазини, което ще повлияе изключително отрицателно върху живота в целия район. Опасенията им са, че ще има и много анулирани резервации там.

„Притеснява ни, че на 2 август бе съобщено, че един от хотелите в Несебър бе обявен за карантинен такъв, за пациенти с COVID-19. Районът бе описан, като крайно изолиран, но това абсолютно не отговаря на истината. Пътят води към плажа и е изключително оживен”, казва организаторката на подписката Деси Вонтунийска.

Собствениците на магазини в района също са недоволни. „Това е главен път, няма и никакви огради на хотела. Това е недопустимо и не дори не подлежи на коментар”, казват те. Гражданите казват, че според тях дребния бизнес ще бъде застрашен, ако се разреши в хотела да има карантинирани хора.

Недоволството на несебърлии бе прието и сега се очаква да  се определи нов комплекс, където да се настаняват заболелите. От Министерството на туризма изпратиха становище, че очакват до петък да бъде определен нов хотел за настаняване на болни от коронавирус чужденци.