Антиправителствени протести – ден 28

protest-antipravitelstvenПротестите продължават вече 28 –ми ден. Българите в страната и чужбина са непреклонни в исканията си за оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Три кръстовища в София продължават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. В столицата и тази вечер недоволните отново се събират в “Триъгълника на властта”.

Шести ден остава и протестът край Стара Загора. Демонстрантите твърдят, че пускат всеки, който иска да стигне до автомагистрала „Тракия”, но полицията ги спира.
Продължава и блокадата на центъра във Варна. Протестиращите заявиха, че остават до оставка.

Подготвя се и блокада в Русе.

Националната конференция на ГЕРБ се състоя днес в “София Тех Парк“, която бе белязана от физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието. Мероприятието беше организирано на фона на нестихващите през последните 28 дни антиправителствени протести с искания за оставки на третия кабинет “Борисов” и главния прокурор Иван Гешев.

Националната конференция на ГЕРБ започна в 12.00 часа на открито заради епидемията от коронавирус, като за присъстващите бяха приготвени столове на слънце. Малко преди началото на събитието няколко младежи с маски се конфронтираха с малкото протестиращи, проникнали на територията на парка. На финала на събитието протестиращи освиркваха участниците в конференцията.

Един от протестиращите днес Владимир Генов, след 5 дни на гладна  и жадна стачка не се почувствал добре и лекари го откарали до болницата. Състоянието му е тежко. Отказал е изследвания  и лечение и е напуснал болницата