Вие сте тук: Начало » Актуално » Антиправителствени протести – ден 28

    Антиправителствени протести – ден 28

    protest-antipravitelstvenПротестите продължават вече 28 –ми ден. Българите в страната и чужбина са непреклонни в исканията си за оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

    Три кръстовища в София продължават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. В столицата и тази вечер недоволните отново се събират в “Триъгълника на властта”.

    Шести ден остава и протестът край Стара Загора. Демонстрантите твърдят, че пускат всеки, който иска да стигне до автомагистрала „Тракия”, но полицията ги спира.
    Продължава и блокадата на центъра във Варна. Протестиращите заявиха, че остават до оставка.

    Подготвя се и блокада в Русе.

    Националната конференция на ГЕРБ се състоя днес в “София Тех Парк“, която бе белязана от физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието. Мероприятието беше организирано на фона на нестихващите през последните 28 дни антиправителствени протести с искания за оставки на третия кабинет “Борисов” и главния прокурор Иван Гешев.

    Националната конференция на ГЕРБ започна в 12.00 часа на открито заради епидемията от коронавирус, като за присъстващите бяха приготвени столове на слънце. Малко преди началото на събитието няколко младежи с маски се конфронтираха с малкото протестиращи, проникнали на територията на парка. На финала на събитието протестиращи освиркваха участниците в конференцията.

    Един от протестиращите днес Владимир Генов, след 5 дни на гладна  и жадна стачка не се почувствал добре и лекари го откарали до болницата. Състоянието му е тежко. Отказал е изследвания  и лечение и е напуснал болницата

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе