ЕVN България предупреждава за фалшиви имейли до клиенти от името на компанията

evn1В ЕVN България постъпиха сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името на компанията. Във фалшивите имейли се споменава името на EVN България, като е посочен и линк за превод на сума. В тази връзка компанията информира, че от нейно име не са изпращани подобни имейли. Съветваме клиентите си да не отварят линка, както и да изтрият съобщението.

EVN България информира, че изпраща до своите клиенти, които са заявили в компанията безплатната услуга за известяване по електронна поща, следните имейли  – информация за фактура, както и информация при просрочен срок  за плащане. Във всеки от тях е посочен и контакт с дружеството: телефон 0700 1 7777 и интернет страницата www.evn.bg . Клиентите, използващи услугата за електронна фактура получават директна информация oт системата www.efaktura.bg на „Борика – Банксервиз“ АД.

EVN България напомня, че всеки клиент може да използва интернет платформата за плащане „EVN Онлайн плюс“ на www.evn.bg , която дава безплатен достъп до месечното потребление от фактури на всеки клиент за 12 месеца назад. Достъпът до информацията е напълно защитен и функционира безопасно.