На 11 август концерт на немски камерен ансамбъл със солист Иван Петров от Поморие

%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%82-scaled Немският младежки камерен ансамбъл “КАМЕЛ”  в своето лятно турне осъществява редица успешни концерти в Германия, Италия, Лихтенщайн, Швейцария и Кувейт. Това лято за първи път  провежда концерти и в два български морски града, единият от които е Поморие.

На 11 август 2020 г./вторник/, от 19.30 ч. в НЧ “Просвета 1888”, публиката в Поморие ще има възможността да се наслади на едно музикално пътешествие, предоставено от немският младежки камерен ансамбъл със солист Иван Петров/кларинет/. Програмата обединява класическата музикална култура от Стария континент и  идеите, които навлизат в началото на ХХ век на музикалната сцена от Америка, Австралия и Япония. Ще се чуят в Поморие произведения на Акутагава, Копланд, Григ и Хърст.

Входът е свободен!!!

ivan-petrovИван Петров – кларинет

Иван Петров е роден в град Поморие. Възпитаник на Детска музикална школа при НЧ “Светлина 1939” гр. Поморие, с преподавател Елена Илиева. Завършва своето средно образование в НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” – Бургас в класа на Христо Кожухаров, след което продължава своето обучение в “Hochschule für Musik”, гр. Майнц, Германия, в класа на проф. Феликс Льофлер. Иван Петров концертира редовно като солист, оркестрант и камерен музикант в България, Германия, Швейцария, Италия, Испания. Той е носител на награди от много национални и международни конкурси, както и стипендиант на Deutschlandstipendium за изключителни постижения в областта на музиката към Johannes Guttenberg Universität, Майнц. Свири като солист под съпровода на Бургаска Филхармония и на фестивала “Моцартови празници” – гр. Правец. През сезон 2016 / 2017 е част от състава Jungen Ensemble Philharmonie към Държавен театър Майнц, след което е ангажиран на позицията “Соло кларинетист” към Немският младежки камерен ансамбъл “КАМЕЛ”