Вие сте тук: Начало » Актуално » Германия тества пристигащите от три региона у нас

    Германия тества пристигащите от три региона у нас

    psr_testОт Министерството на външните работи на Германия информират, че като част от превенцията срещу коронавируса се подготвят мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич.

    Трите региона ще бъдат обявени за рискови, като от събота, 8 август, всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба.Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

    Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.

    Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе