Протестиращи в парк „Росенец” натрупаха пирамиди от камъни на плажа

ostavkaДемонстрация, наречена „Dogan Saray Beach Festival”, се проведе на плажа в парка „Росенец”. Протестиращите натрупаха две пирамиди от камъни от плажа, на които сложиха български знамена.

Събитието бе организирано в социалните мрежи под наслов „Искаме Доган да уволни Борисов” с начален час 11 часа. “Идеята е да разчистим плажната ивица от натрупаните камъни, за да се освободи място за повече плажуващи”, каза организаторът на акцията Асен Бонджев. И допълни, че ще внесе в министерство на регионалното развитие и благоустройството на място да има спасителен пост, защото интересът към този плаж е голям.

Най-изненадващо Ахмед Доган излезе от имението си и застана до оградата от храсти, за да изслуша исканията участниците във „фестивала”. Те обясниха исканията си, помолиха го да помогне в свалянето на Борисов от власт, а Доган им пожела успех, след което помаха с ръка и се прибра навътре в сараите. Протестиращите продължиха плажуването с викове „Оставка”.

На призивите им за спазване на законите, включително и за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев , той отговори кратко с „да” и „добре” и се оттегли.

“Само допреди 3 месеца целият район бе недостъпен и охраняван, но благодарение на гражданското недоволство това се промени+, припомни Бонджев, цитиран от Агенция Кросс.

В началото на седмицата оградата с надпис „Строителен обект” възпрепятстваща достъпа до плажа, бе премахната като незаконна.

А Община Бургас поиска да бъдат предоставени документите за строителството на луксозната сграда, за да установи завършена ли е тя и може ли да бъде обитавана.