Антиправителствени протести – ден 39

protesti-sofiqДъждът не спря протестиращите да изразят своята воля. 39-ти ден е на антиправителствени протести. В столицата остават  блокирани  кръстовищата на Орлов мост, на площад “Независимост” и пред ректората на Софийския университет.  Традиционно в 19.00 ч. започна шествието в София. Българите и в други градове, както и зад граница също са последователни в исканията си за оставка на правителството и на главния прокурор.

Днес се разбра от правосъдния министър Данаил Кирилов,че   проектът  за нова конституция вече е готов

От „Отровното трио” заявиха, че  всеки ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас.

Утре медицински сестри от страната ще излязат на безсрочен протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. В 18.30 часа те ще изградят палатков лагер пред ведомството.

Мая Илиева, председател на синдиката на българските медицински специалисти обясни причините:”Утре се събираме, затова че абсолютно има неглижиране на медицинските специалисти от страна на властимащите. Подписва се НРД -то, по което страна са само лекари. Ние, медицинските специалисти, отново сме изключени. Нямаме абсолютно никакви правомощия”, каза тя и поясни:

“Имаме регламентирана практика, но без финансиране. Абсолютно никакво отношение за това, че ние не сме почивали толкова време, че хората са преуморени, че няма кой да работи и абсолютно неглижиране от страна на институциите за злоупотребите и за нарушаване на правилата в системата”.