Антиправителствени протести – ден 44

protest-sfВ 44-тия ден на гражданско недоволство протестиращите срещу властта традиционно се събраха  пред президентството. Остават  блокирани  кръстовищата на Орлов мост, на площад “Независимост” и пред ректората на Софийския университет.

Очаква се тази вечер на Орлов мост да се прожектира филм

Българите и в други градове на страната и чужбина са последователни в исканията си за оставка на правителството  и на главния прокурор.

Рано сутринта полицията е премахнала палатковите лагери на Панаирния мост в Пловдив.С акцията си МВР всъщност тества нервите на демонстрантите, за да ги изпуснат. Тогава  полицията ще има повод наистина да се намеси, за да „опази реда” в държавата. Дотогава ще наблюдава отстрани как напрежението между протестиращи и блокирани расте, без да се опитва да въдворява какъвто и да е ред.

Във Варна за поредна вечер се събраха демонстранти, които са направили т.н. изборна секция за машинно гласуване

По повод започналата нова акция за внезапна окупация на важна ключова институция, четвъртата блокада, която се състоя  днес на два пъти бе пред БНТ. Предишни дни под блокада бяха сградите на Министерството на правосъдието, на ЦИК и на Антикорупционната комисия.

И съдебните охранители протестираха  днес в Бургас, те обещаха да го правят до 28 август заради неизпълнените договорки между тях и министъра на правосъдието.