Вие сте тук: Начало » Актуално » КЗП следи за некоректни послания за предпазване от COVID-19

    КЗП следи за некоректни послания за предпазване от COVID-19

    dimitar-margaritov-kzp-10-06-2019Буквално преди дни КЗП се произнесе за наличие на нелоялна търговска практика по отношение на обява в електронен магазин за хипноза, която предпазва от COVID-19. Очевидно това няма как да е истина, след като Световната здравна организация и всички авторитетни здравни институции в света заявяват официално, че към момента няма лекарствено или нелекарствено средство, което да предпазва от заразяване и/или да лекува ефективно болестта. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в предаването България сутрин по телевизия Bg on air. Той беше категоричен, че институцията ще продължава да следи пазара за такъв тип нарушения. Припомняме, че преди около два месеца Комисията обяви за нелоялна практика и представянето на спирт за горене като дезинфектант.

    В хода на разговора председателят припомни, че при прилагането на извънредното законодателство по отношение на отменени пакетни пътувания, потребителите не са длъжни да приемат предложените ваучери, а всичко е въпрос на постигане на съгласие за осъществяване на алтернативна почивка. “Тук също е възможно впоследствие да бъде констатирано разминаване между обещаното и реално предоставеното, каквото е по принцип едно от най-често срещаните нарушения в туризма, но такива случаи ще бъдат санкционирани”, допълни Маргаритов.

    Накрая, той информира потребителите, че Комисията се помещава на нов адрес в София – улица Врабча 1, до сградата на Операта, като на първия етаж е обособена специална приемна.

    Един коментар

    1. Марин Анчев

     След като очевидно обявата за хипноза няма как да е истина, за какво е нужно цяла комисия да се знимава с толкова абсурден случай? Или парите на данъкоплатеца за нищо ги нямат?

    Горе