Антиправителствени протести – ден 60

protesti1В Деня на Съединението гражданското недоволство срещу управлението и срещу главния прокурор навършва два месеца.

И 60-ият протестен ден  минава с искане за  оставките на премиера  Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Днешният протест преминава под знака на Съединението, обявиха организаторите „Новото съединение на свободните, достойните и почтени хора”.

Адв. Хаджигенов произнесе следните думи: „Хлябът е символът на свободата, всеки ден се замесва, изпича и изяжда. Всеки ден в рамките на своето семейство и общност ние  се борим за свободата си, затова  60 дни сме на площада и в София, и в цялата страна, както и българите по цял свят. Нашето съединение започна преди 60 дни”

Отворени за движение са столичните кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет. Блокирано е само на жълтите павета между бившия партиен дом и президенството. Хората протестират мирно  и спокойно.

Протести има  и в други градове на страната. В столицата на съединението също има антиправителствени протести. Още в 18,30 ч. в Пловдив започна шествие под наименованието”Национален марш на съединението”. То тръгна от площад Централен и се насочи  към площад Съединение, където официално се отбелязва националния празник.

Българите зад границата също всекидневно искат оставките на премиера и главния прокурор. Протести  и днес се състояха  в Белгия, Нидерландия, Великобритания, Норвегия, Германия САЩ и др.

Второто „Велико народно въстание” на площад „Независимост” в София е обявено за 10-ти септември /четвъртък/, от 8.00 ч