Първият моноспектакъл на Иван Юруков на 16 септември в Поморие

%d1%8e%d1%80%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2Първият моноспектакъл на Иван Юруков „Пилето, което казва ку“ ще бъде представен на 16 септември, от 19.00 ч.  в Читалище „Просвета 1888“ гр.Поморие. В него звездата на Народния театър “Иван Вазов” отново вдига високо летвата пред себе си, потапяйки се в необятния и отговорен свят на моноспектакъла.
Сценарият е създаден по сборниците съвременни разкази “Малкото име на дните” и “Тиква” на Александър Урумов, а музиката е дело на Михаил Шишков – баща.
По комичен начин текстът ни превежда през истински човешки несгоди, връща ни към изначалния замисъл, към човещината, към природата. Чрез историите, които героят разказва, авторът прави един своеобразен разрез на търсещия човек – една дисекция на съвременното общество. Възприеман като странен неудачник, героят на Иван Юруков изобличава човешките слабости, като оголва до болезненост своите.
“Текстът ме привлече със своята истинност. Движен съм от желанието да създам една емоционална експлозия, която да разтърсва със своята откровеност” – споделя Иван Юруков, който е и режисьор на спектакъла.
“Най-голямата ми надежда е много бързо да се отървем от онова време, дето всичко в него е временно, нетрайно. Няма да ни липсва това временно време.”
Из “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”

Билети се продават в читалище „Просвета 1888“. Местата са ограничени. Спазват се заповедите за дезинфекция и отстояние на посетителите при 50% заетост на салона.