Вие сте тук: Начало » Актуално » До края на септември управляващите решават дали минималната пенсия ще е 300 лева

    До края на септември управляващите решават дали минималната пенсия ще е 300 лева

    sachevaМинистърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че до края на септември управляващата коалиция ще реши дали минималната пенсия ще се повиши до 300 лева следващата година. Вариантите за индексация на пенсиите от началото на 2021-ва, обсъждани от ГЕРБ и “Обединени патриоти”, биха стрували между 1,2 милиард и 3 милиарда лева на година. Сачева поясни, че обсъжданите варианти са поне три, но уточни, че тя е привърженик на преизчислението на всички пенсии. При този вариант биха били преизчислени над 1,1 млн. пенсии. Социалният министър обяви, че преговорите тепърва предстоят.

    До края на месеца ще стане ясно и дали през ноември и декември ще има бонуси от по 50 лева за всички пенсионери.

    С бюджета за догодина ще се променят и размери на социални помощи. Сачева обяви, че би искала за детските добавки да отпадне доходният тест и всички семейства да получават средства за децата:

    “Универсални детски добавки – за всяко дете, но това е моето лично мнение. Въпросът е дали това е възможно и дали имаме необходимите разчети за това да бъде направено и до каква степен това може да доведе до подобряване на общото ни благосъстояние”, заяви Деница Сачева.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе