Вие сте тук: Начало » Актуално » Има предложение за удължаване на извънредната обстановка с два месеца

    Има предложение за удължаване на извънредната обстановка с два месеца

    angel_kunchevГлавният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев ще предложи извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с още два месеца. По думите му мерките за борба с COVID-19 няма да се затягат

    „Ще предложа този път удължаването да е двумесечно. Това непрекъснато удължаване всеки месец отнема ресурс – непрекъснато трябва да подновяваме документите. От друга страна, това, което очакваме, не е никак оптимистично по три причини. Разбира се – стартът на училищата, което създава допълнителни рискове, но най-вече започващата вълна в Южна Европа и възможността за присъединяване на нови респираторни вируси през следващите един до два месеца”, посочи доц. Ангел Кунчев, цитиран от Нова тв.

    „Удължаването на извънредната обстановка ни дава възможност да реагираме адекватно, но не предполага автоматично въвеждане на някакви по-строги мерки. Ограничаване на цели градове, спиране на движението, надали някога ще се върнем към тях. Освен ако не се получи крайна ситуация като в Израел – с изключително висока заболеваемост и парализиране на държавата”, допълни Кунчев.

    Кунчев прогнозира и че от края на другата седмица ще „завалят случаи на COVID-19, предадени в училищата”. „В това няма да има нищо изненадващо. Този процес го преживяхме с детските градини, когато трябваше да отворят наново. Имаше протести на родителите. Бавно и постепенно обаче си влязоха в нормален режим. Очаквам това да стане и с училищата”, категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

     

    2 коментара

    1. Нито една наложена от вас мярка не допринася с нищо, освен с увеличаване на заболеваемостта, и разходите по установяване по установяване на заразени.
     Защо да се удължава срока тогава?
     За да продължавате да намирате основание за публично заеманата от Вас длъжност?!
     Оставка!

    2. Като налагате мярката за носене на маски в закрити места прилагайте и мярката за нейното изпълнение. В противен случай сте едни говорещи, без никакви реални действия в посока със справяне с кризата. В такъв случай си подавайте оставката. До общината има хранителен магазин в който всекидневно се нарушава мярката носене на маска ,но нито едно длъжностно лице следящо дали се изпълнява мярката не е видяно във въпросният магазин. Няма и да се види. Съответно оставка. Щом тези дребни риби не си изпълняват задълженията какво остава за големите акули в политиката. Оставка. Мутри вън.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе