Антиправителствени протести – ден 72

protest-2020-g72-ра поредна  вечер на недоволство. И тази вечер в 19.00 часа недоволни от управлението на държавата се събраха на демонстрация под надслов “Нас не ни е страх”. Протестиращите настояват за оставките на кабинета и на главния прокурор.

Сред исканията на протеста вече е и оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради насилственото извеждане на активисти на “‘Системата ни убива” от сградата на парламента в сряда вечерта.

Гледаха  се клипове с изказвания на Борисов, излъчвани на фасадата на бившия партиен дом, сега Народно събрание.  Протестното шествие тази вечер се отправи към представителството на Европейския парламент, на чиято сграда поставиха плакат така, както и  пред сградата на Народното събрание  с надпис „Европа, сляпа ли си? Или си като него?“ На него е направен колаж от снимки на премиера Борисов с високопоставени личност като германския канцлер Ангела Меркел, австрийския канцлер Себастиан Курц и френския президент Еманюел Макрон. Освен тях има и снимки на снимките, за които се смята, че са направени в Бояна.Под плакатите е цитирана крилатата фраза на Борисов „как го набива с 200“

Традиционно финалът бе на Орлов мост с блокиране на движението.

Днешните демонстрации в страната отново се провеждат под знака на подготовката за третата част на “Великото народно въстание”. Протестиращите  ще се съберат на площад “Независимост” на 22 септември.