„Латино пулс“ за първи път в Бургас

operaВтората музикална проява на Държавна опера – Бургас за новия Сезон 2020/ 2021 е концертният спектакъл „Латино пулс“ – на 25-и септември, от 19.00 часа, в зала Опера. Атрактивният музикално-сценичен проект е поредното естетично предизвикателство на диригента Свилен Симеонов, който е всепризнат майстор в музикантските среди – с характерното си интелигентно чувство за хумор и непринуден контакт с публиката. Маестрото предоставя възможност на присъстващите  да бъдат равноправни участници в едно квалитетно шоу, в което емоциите преливат, а публика и изпълнители се зареждат с неповторим енергиен заряд.

В петъчната вечер в зала Опера ще прозвучат за първи път в Бургас аранжиментите на маестро Симеонов на известни латино ритми, адаптирани за симфоничен оркестър, фламенко балет и електрическа цигулка. Те съдържат самобитното южноамериканско светоусещане и свръхемоционалност, в съчетание с динамична хореография – в изпълнение на балетния състав на Държавна опера – Бургас. Чрез знаците и посланията на телата, те ще донесат завършеност на цялостната картина на „Латино пулс“. Хореографията е на Галина Калчева, концертмайстор – Ваня Златева. Младата цигуларка Ралица Петкова ще изпълни солистичните партии на акустична и електрическа цигулка. Тя е добре позната на публиката от концертния спектакъл „Аржентинско танго“, също под палката на Свилен Симеонов, който премина при голям успех в рамките на програмата „Купон на острова“ – през август на остров „Света Анастасия“ и на откритата сцена в близост до морския бряг в Царево.

В „Латино пулс“ ще прозвучат страстните ритми от есенцията на латино музиката: Боса нова, Самба, Хабанера, Бразилейра, Румба, Милонга, Ча-ча-ча, Хота, Фарандола, Арагон, Сигидилия. Под мотото на Жак Кокто: „Фламенко артистите не пеят, нито свирят. Те бълват огън и го гасят с краката си.“ , оркестранти и балетни артисти, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един истински емоционално-визуален взрив на сцената на Бургаската опера.

Концертният спектакъл е с участието на оркестър и балет на Държавна опера – Бургас.

Билети могат да бъдат закупени на касата на Операта, както и в мрежите на Eventim и Grabo.

 Важно!

Според изискванията на Здравното министерство, присъстващите на концерта трябва да са с предпазни маски, като в залата ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки.