Вие сте тук: Начало » Актуално » Антиправителствени протести – ден 78

    Антиправителствени протести – ден 78

    protesti278 –ми ден продължават антиправителствените протести в страната.  Поредна вечер недоволни от управлението на държавата се събраха в столицата  на демонстрация под надслов „Нас не ни е страх“. На площад „Независимост“ те искат оставката на кабинета на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

    Вчера Отровното трио изпратиха позиция с 5 ключови точки за пътя напред и новите идеи: Спиране на кражбите, Промяна и борба за справедливост, Инвестиция в бъдещето на поколенията, Икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация, Качество и ефективност на държавните институции.

    А днес адвокат Николай Хаджигенов заяви във Фейсбук, че е готов да организира и четвърто Велико народно въстание, като този път ще е истинско въстание, а не митинг.

    Протестиращите  тази вечер коментираха: „Изходът от ситуацията е всъщност оставката на премиера Бойко Борисов. Виждаме, той продължава от мобилния си щаб да се заяжда с президента на републиката. Това за мене е една комплексарска постъпка. Но пък хората са упорити”.

    „Няма да отстъпим. Ако Борисов иска диалог, да дойде тук и да го води. Само че той 78 дена се крие, управлява държавата от една джипка, не е ясно изобщо къде е, пуска някакви фейсове”.

    “ДПС искат оставка на всички, обаче държат на главния каскет на републиката”, заяви адвокат Николай Хаджигенов. “Знаем защо държат, защото Пеевски си го е избрал лично и най вече брани това, което те са си придобили. Искаме върховенство на закона, разследване, справедлив съд, специално за каскети”, добави той. “Приготвили сме за цялостното творчество на ДПС една изненада и днес посоката е централата на ДПС, а не Орлов мост”, каза още Хаджигенов.
    Така след 21.00 ч. демонстрантите в 78-та вечер на протести  хвърляха яйца и домати по фасадата на  Централата на ДПС, като от организаторите призоваха протестиращите да пазят униформените.

    Днес отново България беше в полезрението на световните медии с обширен материал на „EU Observer”. След години състезание с Румъния, България официално е станала безспорен европейски шампион по корупция, пише в статията.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе