Читатели на “Черноморски фар” дариха носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас

speshno-mbalНова носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас от благотворителната кампания за 100-годишнината на вестник “Черноморски фар”. Вестникът посвети юбилея си на каузата да събере средства за ново оборудване за отделението, което посреща над 35 000 пациенти годишно. Най-спешните нужди бяха нова носилка-легло за транспортиране на пациенти и манипулационна маса. Събраната сума от 2205 лв. бе достатъчна и за двете, включително и за още 19 нови инструмента – ножици, хирургични пинсети, терие.
Носилката може да се използва и за легло, с възможност да се повдига гърбът. Тя е и с регулируема височина, което изключително ще улесни персонала при преместването на пациенти от линейките. Снабдена е със стойка за системи.  Манипулационните маси също не достигат, особено след отделянето на т.нар. ковид-изолационна.
Днес дарението пристигна в Спешно отделение и бе прието от завеждащия д-р Здравка Инджова, в присъствието на главния редактор на вестник “Черноморски фар” Силвия Шатърова.
“Черноморски фар” е събитие в историческия и културния живот на града ни, като кореняк бургазлийка се чувствам свързана с вестника, а сега се отнасям към него още по-емоционално. От името на колегите и пациентите благодаря на всички дарители!”, сподели тя.