Антиправителствени протести – ден 82

protesti982-ри ден на антиправителствени протести. За поредна вечер гражданското недоволство и исканията за оставка на правителството и главния прокурор събра демонстранти в т.н.“триъгълник на властта“ в столицата.

В района майките от инициативата „Системата ни убива“ приготвиха палатковия си лагер за есенните условия. „Ние нямаме право да се отказваме, да правим крачки назад“, казаха те за БНР. Те искат и индексации на инвалидните пенсии, които са под 150 евро и с тях е невъзможно да се живее.

Освен в София,  хората  изразяват недоволството си в други градове на страната и извън нея. На протест с искания за оставка на правителството и за електронно гласуване излязоха наши сънародници в Хамбург (Германия), Брайтън (Великобритания), Монреал (Канада) и други градове в чужбина.

Обявена е вече датата на следващия национален протест.  На 3 -ти октомври  /събота/, от 17.00 ч. ще бъде следващото голямо събиране под формата на 4-то „Велико народно въстание“.„Битката ще продължи докато победим, и да, ние ще победим. Може да сте сигурни”, каза Арман Бабикян.

След 21,15 ч. протестното шествие  се отправи към Орлов мост.

А в  Европейския парламент предстои на 5 октомври дебат за България.