Затвориха шивашкия цех в Айтос, заради 49 случая на коронавирус

maska1Затвориха шивашкия цех в Айтос,  заради 49 случая на коронавирус при работниците, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Цехът е затворен за дезинфекция, а всичките 75 служители, които са от Айтос и Руен, са поставени под домашна карантина. Пробите на заразените им колеги са станали ясни вчера.

Към днешна дата активните случаи на коронавирус в Бургаска област са 350. Хоспитализираните лица са 46. Две са болниците в региона, които разполагат с Covid-19 отделения и обслужват пациенти, заразени с вируса – УМБАЛ Бургас и общинската белодробна болница. Според Община Бургас, това е крайно недостатъчно.

“Към момента 16 пациенти с Covid-19 са настанени в инфекциозно отделение в УМБАЛ, 26 – в общинския диспансер за белодробни болести, 4 – в инфекциозно отделение в Айтос. Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват Covid-19 пациенти”, изтъкват от пресцентъра на Община Бургас.

Очаква се кметът на Бургас Димитър Николов да отправи официално искане до Министерството на здравеопазването и други здравни заведения в региона да започнат да приемат пациенти с коронавирус чрез сключване на договори със здравната каса.