Антиправителствени протести – ден 83

proterst02-0983-ти ден продължават антиправителствени протести. Хората се събраха в традиционното пространство между президентството и Министерския съвет, с искане за оставката на кабинета на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян , които са организатори на протеста, обявиха днес, че са изпратили имейли до всички 705 евродепутати във връзка с предстоящия на 5 октомври дебат в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Имейлите съдържат публични изявления на министъра на икономиката Лъчезар Борисов и на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Изявлението на министър Борисов е част от новинарска емисия. В него той казва, че е изпратил сигнал до ДАНС за съществуващи корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради Covid-19.

Вторият запис с министър Танева е от неин видеоразговор със земеделски производители, в който тя дава ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите, за да бъде продължено финансирането за България.