Антиправителствени протести – ден 84

protest2020-1Състоя се нов протест в София днес. От „Правосъдие за всеки” се събраха пред Съдебната палата на демонстрация под надслов „Да изчистим правосъдието, а то ще изчисти всичко останало!“. Искането е за оставката на главния прокурор, Висшия съдебен съвет, като и спешна реформа в съдебната система. Датата на протеста не е избрана случайно, а съвпада с доклада на Европейската комисия за България.

Паралелно с акцията пред Съдебната палата,  се събираха и протестиращите на площад „Независимост”.  Днес е 84-ият ден на антиправителствени протести, с искане за оставката на кабинета на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Акцент в тазвечершната проява е огласеният доклад по новия механизъм за върховенството на закона, както и фактът, че за страната ни остава мониторингът по Механизма за сътрудничество и проверка.

В 21.00 ч. недоволните се отправиха на традиционното си шествие до „Орлов мост”. Към тях се присъединиха и недоволни граждани, които преди това се събраха пред сградата на Съдебната палата в София.