Антиправителствени протести – ден 97

ostavkaАнтиправителствени протести продължават вече  97-ми ден.   В столицата демонстрантите  и тази вечер блокираха движението по бул. “Цар Освободител”. Те се събраха около фонтана пред Президентството, за да се включат в традиционната акция под надслов „Нас не ни е страх”.  Основните искания, които остават непроменени, са  оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Чуха се мощни скандирания “оставка”, “мафия вън”, “Борисов вън” и “Гешев е позор”.

Петото Велико Народно въстание, което ще се проведе в 100-ния ден от гражданското недоволство, в петък, на 16 октомври, от 17.00 ч. ще бъде подкрепено от четирима евродепутати, каза адвокат Николай Хаджигенов

Проф. Велислав Минеков заяви, че в Европарламента започва дебат за свободата на медиите и добави, че е важно да се знае кои са собствениците на медиите. Той пламенно коментира действията на ГДБОП, които миналата седмица объркаха адреса и нахлуха в апартамент на семейство по време на акция, и посочи, че ако това се е случило в друга държава ще има оставка на министъра на вътрешните работи и дори на премиера.

Арман Бабикян акцентира върху посещението на премиера днес в Козлодуй, откъдето обяви, че ще се строи 7-ми блок на АЕЦ-а и че ще има увеличение на пенсии и заплати.

„Обещаното, нали знаете, не е като даденото”, каза още Бабикян и иронично раздаде по малко пари – по 200 хиляди лева на цяло, на присъстващите на площада. Бабикян определи думите на Борисов като заблуда преди избори и заяви, че така се купуват гласове.

След изказванията от трибуната протестиращите тръгнаха на шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост, но по друг маршрут, заради засиленото полицейско присъствие по традиционния