От следващата седмица ще заработи Национален логистичен щаб

kostadin-angelov„Наблюдава се логистичен проблем по отношение на комуникацията между отделните лечебни заведение в различните области във връзка с COVID-19. Затова от другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб, който ще бъде ситуиран в София. 24 часа в него ще работят хора на принципа на кол център”. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Държавата ще бъде разделена на 6 региона. Ролята на работещите ще бъде да компенсират всички дефицити, така че хората да получат помощ във всяка една точка, за няма хора, които да чакат да бъдат настанени, или да има нужда от “Ремдесивир” и да се чака разрешение”, каза още той.

Според него в момента има неглижиране на цялата ситуация. „Най-важната мярка е носене на маски на закрито”, заяви здравният министър.

„Този вирус не може да го борим с КПП-та. Може да го борим с мерки и с интелект, не със страхове. Трябва да го борим с дисциплина, да спазваме правилата. От днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган. Няма да позволим на никой да си мисли, че може да бъде над правата на всички. Санкциите ще бъдат еднакви за всички, докато хората започнат да спазват мерките”, посочи още той.

Днес на заседание на експертните съвети ще се дискутира носенето на маски на открито, за което се обявиха много лекари и медицински сестри.