Разширяват читалището в с. Каменар с едноетажна пристройка

kamenarКъм съществуващата сграда на читалището в с. Каменар ще бъде изградена едноетажна пристройка към северната фасада. В новата част ще се разположат гримьорна, помещение за реквизит и стая за тихи игри. Входът на гримьорната ще е от изток, като за връзка със сцената ще се отвори врата на северната стена на сцената. Това предвижда проектът на Община Поморие „Разширение и реконструкция на обект, свързан с културния живот в Община Поморие – сграда на Читалище „Просвета 1888” гр. Поморие, филиал с. Каменар“, който получи одобрение за финансиране посредством Стратегията за Водено от общностите местно развитие на „МИГ-Поморие“, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

 Изпълнението на проекта е заложено в Общинския план за развитие 2014-2020 г., като цели да се подобри физическата и жизнена среда в населените места извън общинския център, да се създадат условия за интегриране на групите в неравностойно положение, чрез осигуряване на общодостъпна градска среда, да осигури устойчиво развитие на туризма и балансирано териториално развитие. Специфичните цели на настоящия проект за разширение и реконструкция на читалището са подобряване качеството на живот в с. Каменар, насърчаване на социалното приобщаване и устойчивото икономическо развитие на територията на МИГ Поморие.

Продължителността на проекта е 24 месеца.

Проектът „Разширение и реконструкция на обект, свързан с културния живот в Община Поморие – сграда на Читалище „Просвета 1888” гр. Поморие, филиал с. Каменар“ е одобрен за финансиране по Мярка 4 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на „МИГ-Поморие“, посредством процедура за подбор на проектни предложения, финансирана чрез Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).