Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус

bbПремиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това обяви самият той с пост във Facebook.“Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение”, написа министър-председателят. И допълни, че спазвайки мерките, ще се справим с вируса.

Сред контактните му лица от тази сряда, когато правителството заседава, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министъра на финансите Кирил Ананиев , транспортният Росен Желязков и здравният министър Костадин Ангелов. Това е видно от разпространените видеофайлове от преслужбата на правителството .

Контактен е бил премиерът и с главния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

На срещата му в петък с американска делегация са присъствали и министър Теменужка Петкова и заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев. Срещата бе със зам.-държавния секретар на САЩ, съобщи БНР.

От правителствената пресслужба информират, че към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.