8 са регистрираните случаи на коронавирус в Поморие за периода 23-25 октомври

koronavirusОт 23 до 25 октомври са регистрирани 89 нови случая на заразени с коронавирус в Бургаска област, според РЗИ. Шестима от тях са хоспитализирани, а останалите са на лечение в домашни условия. Един пациент с коронавирус е починал.

Сред заразените са 3 медицински лица, един учител и двама ученици.

Има и регистрирани туристи – шестима души, които са били на почивка в Бургаска област и са дали положителен резултат на PCR теста.

В реанимация и в тежко състояние са общо двама пациенти, отчитат от РЗИ-Бургас.

От регистрираните случаи за периода 23-25 октомври най-много са в община Бургас – 48, 13 са в община Несебър, 9 – в община Руен, в Поморие са 8, в Созопол – 5, в общините Айтос и Карнобат са регистрирани по два нови случая, в Приморско и Сунгурларе – по един.

 От началото на пандемията до момента общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 са 1594. Излекувани са 694 души. Хоспитализирани общо 118 пациенти. На домашно лечение са 757 заразени, а починалите са 25.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки, информират от РЗИ-Бургас.