Вие сте тук: Начало » Актуално » Десетки нарушения в кухни, осигуряващи храна за детски градини и училища

    Десетки нарушения в кухни, осигуряващи храна за детски градини и училища

    babhСлед проверки, разпоредени от Върховната административна прокуратура, са установени десетки несъответствия и нарушения в кухни и кетъринг дружества, осигуряващи храна за детски градини и училища в страната.

    Проверките, извършени агенцията по храните са започнали с откриването на новата учебна година, уточняват от държавното обвинение.

    Извършени са общо 2873 извънпланови проверки, издадени са 73 предписания и са съставени два акта за установяване на административни нарушения.

    Установените проблеми са свързани с помещенията за приготвяне на храната и оборудването в тях, предлагане на храни в нарушение на действащите разпоредби, необявяване на алергените или пък неправилно съхранение.

    Има и случаи на неспазване на програмата за обучение на персонал към системата за безопасност на храните и даже липса на препарати за дезинфекция.

    От констатацията на Българската агенция за безопасност на храните става ясно, че наред с изпълнението на нормативните изисквания за качеството на храната, наличните предпазни средства и дезинфекциращите такива са били установени случа и на несъобразяване със закона. Те ще бъдат санкционирани, съобщават от държавното обвинение.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе