Лишаване от свобода за бургазлия, пазарувал онлайн с чужда банкова карта

sydiqБургаският апелативен съд потвърди наказание в размер на осем месеца лишаване от свобода за Никола К. от гр. Бургас, използвал неправомерно чужда дебитна карта за пазаруване от интернет сайт.

Мъжът с сдобил с данните от нея чрез своя позната от квартал „Сарафово“, която намерила картата на улицата и пуснала съобщение в социалните мрежи. Никола К. взел картата и я снимал с мобилния си телефон от двете страни, като решил да провери има ли пари в нея. Чрез регистриран профил с потребителско име N.K. в приложение „DHgate“ на 4 октомври 2019 година той поръчал стоки – маратонки, фланелка, яке и дамски обеци на обща стойност от 198.84 щатски долара, в левова равностойност от 348.04 лева, като покупките са били успешни и потвърдени със съобщение от приложението.

Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление без съгласието на титуляра на платежния инструмент – дебитна карта „VISA Electron“, издадена от „Уникредит Булбанк“ АД.

Наказанието лишаване от свобода за срок от осем месеца, трябва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Настоящото престъплението е извършено в период на изпитателен срок от предишно наказание на подсъдимия в размер на шест месеца лишаване от свобода, наложено след одобрено споразумение по наказателно дело от общ характер, поради което то е приведено в изпълнение.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на Република България в петнадесетдневен срок от съобщаването му на страните.