За 3 –ти декември хората с увреждания от община Поморие получиха купони за храна

invalidПрез 1992 г. Генералната асамблея на ООН обяви 3-ти декември  за Международен на хората с увреждания и неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до: общата архитектурна среда на хората с увреждания;  общообразователната система;  общия пазар на труда,  информация и комуникации, както и до процесите на изработване и вземане  на политически решения, които имат отношение към тях. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Предизвикателството на днешния ден обаче е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека и неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му.

Общинската организация на СИБ „Елпида“ гр. Поморие, съобразявайки се с епидемиологичната обстановка по повод COVID – 19, по нетрадиционен начин  отбелязва тази година Трети декември- Международния ден на хората с увреждания. Всеки  член на организацията получи купон, с който да си закупи от  определен магазин в Поморие хранителни продукти на стойност 9 лева. За раздаването на купоните се погрижиха доброволките: Ани, Валя, Симона, Мария, Йорданка, Гергина, Деяна и Румяна от Общинско Предприятие „Социално Обслужване“.

Управителния съвет на Общинската организация на хората с увреждания „ЕЛПИДА“ изказва благодарност на Общинската администрация в лицето на кмета г-н Иван Алексиев за грижите, които полага към Хората с увреждания.