Кои ще бъдат цветовете на 2021-ва година

Озаряващо жълто и пределно сиво ще бъдат цветовете на 2021-ва година според Академията на цветовете “Pantone”, които прогнозират модните тенденции в цветовите гами на облеклото, обзавеждането и аксесоарите за всеки сезон и година. Според специалистите от Академията, съчетанието между двата нюанса ще предаде послание за сила, оптимизъм и устойчивост през предстоящите 12 месеца.

Ярко жълтият нюанс носи топлината и позитивизма, от които светът има нужда в настоящата ера, смятат още експертите. Той създава усещане за жизнерадост, енергия и жизненост. Асоциацията с животворните сили на слънцето ще има благоприятен ефект не само върху емоционалната ни стабилност, но и върху психологическата ни издръжливост в период на криза.

Сивото, като един изключително различен от жълтото цвят, пък се асоциира със силата и устойчивостта на скалните маси, които осигуряват стабилност и се превръщат в материал за построяването на нашата действителност. Нюансът се асоциира с мъдростта, полагането на основи за един по-добър свят.

През настоящата 2020-та година водещият нюанс бе “Класическо синьо”, през 2019-та топ цветът бе “Жив корал”, а през 2018-та най-актуалният цвят бе “ултра виолет”.