Община Поморие дарява 20 хил. лева на МБАЛ-Поморие, а на още две болници с ковид отделения 30 хил.лв.

mbal-pomorieОбщински съвет- Поморие на днешното си заседание взе решение за дарение на общо 50 хиляди лева от общинския бюджет, разпределени както следва: на МБАЛ – Поморие – 20 хил. лева, на УМБАЛ Бургас – 15 хил. лева и на УМБАЛ „Дева Мария“ Бургас – 15 хил. лева.

Решението е по повод докладна записка от кмета Иван Алексиев, разгледана на днешното редовно заседание на Общинския съвет, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„В условията на прогресираща пандемия, рязко се увеличи и броят на заболелите лица, в частност и броят на хоспитализираните лица от община Поморие в МБАЛ Поморие, УМБАЛ Бургас и УМБАЛ „Дева Мария“ – Бургас, които активно предоставят неотложни медицински услуги на пациенти с диагноза Ковид-19. В тази критична обстановка лечебните заведения увеличават многократно разходите си, свързани с диагностика и лечение на пациенти, налага се откриване на допълнителни легла, наемане на персонал и обезпечаване на лечението с консумативи, лекарства и материали в изключително кратък период. Разходите за този вид дейност са изключително големи, поради това ние сме задължени да откликнем именно в този труден момент и да подкрепим медиците от тези болнични заведения в борбата им с коронавирусната пандемия“, пише в докладната си кметът Алексиев.