Джошуа нокаутира Кобрата в деветия рунд

kubrat_pulevНа Уембли Арена в Лондон се игра боксовата среща между Кубрат Пулев и  Антъни Джошуа за спечелване на световните титли. За съжаление българинът не успя. Но това, че стига до битка за тях, го превръща в най-великия български представител в “кралската” дивизия.

Кубрат Пулев излезе на ринга на фона на популярната българска песен “Притури се планината“ За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд. Британецът четири пъти прати в нокдаун нашия боец и накрая реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата, защото Кобрата нямаше да се откаже сам и щеше да продължи, независимо от понесените поражения. За съжаление, Джошуа наложи преимущество по време на двубоя, но и Пулев имаше своите избухвания. AJ пращаше по на два пъти в един рунд (в третия и в деветия) нашия в нокдауни, благодарение най-вече на силните си ъперкъти.

“Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! Това съм аз! Огромни благодарности за подкрепата на всички, които искаха и вярваха в победата!” Това написа в социалната мрежа фейсбук българският боксьор Кубрат Пулев след загубата си от Антъни Джошуа в мача за три от световните титли по бокс в тежка категория.

Неговият брат -Тервел Пулев защити най-добрия български боксьор и сподели, че родителите им биха били горди със стореното от Кубрат.

Джошуа   успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Джошуа вече може да се готви за евентуален дуел с Тайсън Фюри за обединяването на всичките четири титли.