Четирима са загинали, а десетки са задържани след щурма на Капитолия

Вчера привърженици на президента Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса на САЩ в Капитолия като крещяха и развяваха американски знамена, принуждавайки полицията да затвори сградата.

Четирима души са загубили живота си по време на окупацията на сградата на Конгреса във Вашингтон,а десетки са задържани съобщи началникът на полицията в американската столица Робърт Конти, предаде Асошиейтед прес. Той уточни, че жена е била застреляна от полицията на Капитолия, а още трима, които са починали “при спешни медицински случаи”.

Жената е била простреляна, когато тълпата се опитала да нахлуе през барикадирана врата на Капитолия, отбранявана от въоръжена полиция от другата страна. Тя е била откарана в болница с огнестрелна рана и по-късно е починала.

Вашингтонската полиция съобщи, че са били открити две самоделни бомби, едната пред Демократическия национален комитет, а другата пред Републиканския национален комитет. На територията на Капитолия са намерени още едно дългоцевно оръжие и коктейл “Молотов”.

По-късно Доналд Тръмп призова привържениците си в Капитолия да си отидат вкъщи.

А след съобщенията за нахлуване в Конгреса преди това, Тръмп призова привържениците си да протестират мирно.