30% от учителите в Бургаско са заявили желание да се ваксинират

kostadin-angelov Здравният министър проф. Костадин Ангелов се срещна днес с директорите на РЗИ-Бургас, Ямбол и Сливен, директорите на образователните инспекторати и  на дирекциите за  социално подпомагане. Планът за ваксинация срещу вируса бе основна тема в разговорите. „Бургаска област стои много добре, сравнена с други области“, обяви здравният министър. По думите му, процентът на желаещите да се ваксинират в шести регион, който обхваща областите Бургас, Сливен и Ямбол, е по-голям от средния за страната.

“Създадена е необходимата организация за ваксинирането в домовете за възрастни хора и на учителите. Имахме намерение ваксинирането да започне тази седмица, но заради намаления брой ваксини при доставката,  ще се отложи малко. Хубавото е, че желаещи да се ваксинират учители и потребители на социални услуги в този шести регион, с трите области, е по-голям от средния за страната. До края на тази седмица има шанс да стартира втората фаза на ваксинацията в този регион”, коментира проф. Ангелов.

Той заяви още, че процентът на преподавателите, заявили желание да се ваксинират е 30%, като броят им се увеличава постоянно. При потребителите на социално услуги процентът е между 30-40%, което е задоволително, като начало на ваксинационни процес в страната.

Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров информира, че до този момент са получени 250 ваксини на Пфайзер, 620 на Модерна и днес 1755 на Пфайзер.