Две непълнолетни момчета са задържани в полицията заради побой

nasilieВ неделния ден  двама приятели са карали велосипеди от с.Гълъбец до с.Страцин, когато били нападнати. Едното момче  е успяло да избягва, но другото дете на 14 г. е повалено на земята и бито.

Доста дълго време е продължил побоят с ръце и крака.  Извършителите са две момчета от Страцин,  а трето дете, на 10 г. е снимало видео. Децата са от многодетни семейства. По-голямото, което е на 17-тодини  е с основно образование, не е продължило да учи. Неговото обяснение е, че  е агресирал заради  обидни реплики.  По-малкото момче, което е на 14 години, е ученик от 8 клас. Той  е отгледан от баща си,  майка му е починала, когато той е бил на 3 г. Заради побоя двамата непълнолетни са задържани в РУ-Поморие. Битото дете, което живее в село Гълъбец,  си е у дома. То още в шок, с физически и психически травми.

 Полицията в Поморие  работи по случая. Срещу двамата нападатели вече е повдигнато обвинение за побой по хулигански подбуди. Освободени са от ареста с мярка „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”. За такова деяние се предвижда наказание от 1 година лишаване от свобода или пробация