Анализ на аспекта Уран-Сатурн, водеща енергия през 2021г.

32314027_2021369541463505_727996557240041472_nЦялата 2021г. минава под знака на един много тежък аспект – това е квадратурата на Уран и Сатурн. Това е енергия, която ще усети всеки един човек и в тази статия ще изведа анализа на Хауърд Саспортас за тази планетарна конфигурация, за да може всеки да разбере какво се очаква да преживее.
„Аспектът квадратура между Уран и Сатурн сочи време, когато новото среща старото, който обикновено се доказва като по-проблематичен и разрушителен, дори понякога експлозивен (особено ако е замесен Марс). В много случаи ще се чувстваме толкова неспокойни и преситени в някои сфери от битието си, че почти нямаме друго какво да направим, освен да наложим драстични промени в тези области. Ако сме оставали в една връзка или на някаква работа поради Сатурнови причини – тоест в името на сигурността, лоялността, поради усещане за дълг или потребност от статус, ще бъдем настроени или тласнати – от силата на Уран да заменим тези обстоятелства. Нашата преданост се превключва от старото към новото и желаем да поемаме рискове и да разрушим познатото, за да изследваме различни възможности в своя живот.

Дори и старите структури в нашето битие да не са били така прекрасни или удовлетворителни, на някои от нас при тежките аспекти на Уран-Сатурн  ще им е доста трудно да поемат риска да се освободят от познатото и установеното. Придържаме се към съществуващото и познатото, дори и друга част от нас да иска да се отскубне. И все пак накрая Уран не иска да ни позволи да запазим всичко по старому и ние можем само да се опитаме да предотвратим тоталната разруха, като поддържаме най-доброто от старото, разчиствайки място за новото, или да пробваме да спасим поразеното и да подобрим незадоволителните ситуации. Но провалим ли се в тези опити да направим да направим нещата по-добри, вероятно няма да имаме друг избор, освен да разчистим старото и повреденото, за да създадем пространство за промените, които Уран желае да внесе.
В повечето случаи честният себеанализ ще разкрие каква роля сме изиграли в приканването на катастрофи или катаклизми в живота ни. Ако този аспект ни донесе подобен тип смущения, ние можем да се възползваме от тях, като отделим време да изследваме какво наистина се е случвало в ума ни през последните години, водещи до събитието. Ако сме били отегчени, неспокойни или разстроени, но не сме си признавали тези чувства или не сме сторили нищо, за да ги преодолеем, възможно е несъзнателно да сме накарали разрива да застане на пътя ни. Обичаме да обвиняваме другите за онова, което ни се е случило, но ще използваме по-конструктивно този транзит, ако в крайна сметка успеем да разберем каква роля самите ние сме изиграли, така че щрихи от живота ни да отпаднат.
Този транзит отправя предизвикателство към онези сфери от живота ни, в които сме прекалено защитени, сковани и ограничени.“
Съветът ми е да не се страхуваме от промените, защото те обезателно „ще почукат на вратата ни“ и ще изискат от нас да приемем новото – трудно, но за по-добро.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова