Никола Абрашев: Федерацията се изгаври с една от най-добрите двойки в България

148926021_4004880556223408_536291573154938835_nНикола Абрашев, треньор на Клуб по спортни танци “Поморие” избухна във фейсбук, защитавайки Борис Борисов и Мария Рябушкина, на които е  отказано от Федерацията по спортни танци участие в Държавния турнир. Ето неговите думи, цитирани без редакторска намеса:

“Ето така, скъпи колеги и приятели на спортните танци, се решават проблемите в нашата федерация, по маниера на Сталин : Нет человека – нет проблемы!
В отговор на наша жалба до ММС относно двойката Борис Борисов и Мария Рябушкина и тяхното участие на Държавния турнир и последвалата проверка, Федерацията отговори на проверяващите, че такава двойка изобщо няма!
Нищо че двойката е картотекирана, за което е заплатена такса и са представени нужните документи за вписване в картотека, нищо че състезателите имат състезателни книжки , издадени от същата федерация, за които отново са си платили, нищо че двойката си заплати такса за участие на Държавното първенство и получи състезателен номер след разрешението на главния съдия пред очите на поне 10 човека свидетели!
За да стигнем и до доклада на главния съдия г-жа Цанка Иванова, за която двойката също се оказа невидима и констатирания проблем е заметен под чергата, нищо че на място по време на турнира дойдоха проверяващи от ММС.
Мила родна картинка! Да ти стане едно такова свидно на сърцето само при мисълта как настоящото ръководство в лицето на Георги Найденов си позволява да се изгаври с една от най- добрите двойки в България!
Този път бяха моите деца, утре може би ще се Вашите! А дотогава имате избор ! Да мълчите!”